Δασικό χωριό Παγγαίου

Ταξίδια στην Ελλάδα με camper... τροχόσπιτο ή σκηνή
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tsiggeno
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 22, 2017 5:46 pm
Ονομα: Γιώργος
Ειδος Τροχοσπιτου: Αυτοκινουμενο

Δασικό χωριό Παγγαίου

Δημοσίευση από tsiggeno » Τετ Μαρ 04, 2020 12:40 pm

11.jpg




Τριήμερο καθαράς Δευτέρας πλησίαζε και ήμασταν αποφασισμένοι για την πρώτη ουσιαστική εξόρμηση του σωτήριου έτους 2020.
Οι προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι και μετά από δυο-τρία οικογενειακά συμβούλια αποφασίστηκε να πάμε στο όρος Παγγαίο και πιο συγκεκριμένα στο δασικό χωριό Παγγαίου.
Θα έχει ήλιο ?
Θα κάνει κρύο ?
Δεν θέλουμε να βρέχει.
Θα πετάξει ο χαρταετός?
Τελικά όλα πήγα πρίμα. Ο καιρός σύμμαχος ,το τροχόσπιτο έτοιμο από την προηγουμένη μέρα, καφεδάκι σε χάρτινο ποτηράκι και βουρρρρ.
Αφετηρία από Ξάνθη και ο δρόμος μέχρι Καβάλα τέλειος (εγνατία οδός) .
Έπειτα αφήσαμε την «εγνατία οδό» και μπήκαμε στην επαρχιακή οδό Καβάλας – Ελευθερούπολης με τον δρόμο να είναι σε καλή κατάσταση και με ελάχιστη κίνηση.
Μετά την Ελευθερούπολη με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη υπάρχει το χωριό Ακροβούνι όπου θα αφήσουμε την επαρχιακή οδό και θα στρίψουμε προς το δασικό χωριό Παγγαίου , υπάρχει σχετική πινακίδα.
Έπειτα από 6 χλμ φτάνουμε στο προορισμό μας.
Ένα σύνολο ξύλινων μεγάλων κατασκευών τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε ξενώνες (8 στον αριθμό) και έναν χώρο για καφέ και φαγητό.
Για χρόνια ήταν κλειστό και αφημένο στο έλεος του χρόνου και των πλιατσικολόγων.
Στα πλαίσια της νέας τάσης στη χώρα μας που είναι η ανάδειξη των ορεινών όγκων της για τουριστικούς βεβαίως λόγους βρέθηκαν άξιοι άνθρωποι και αποφάσισαν να το αναστήσουν.
Ο «νεκρός» αναστήθηκε αλλά θέλει δουλειά ακόμα, πολλή δουλειά.
Λοιπόν η φύση:
Απλά μοναδική. Το Παγγαίο μια αποκάλυψη. Αν σου αρέσει το περπάτημα στο δάσος, η ορεινή ποδηλασία σίγουρα δεν θα βαρεθείς.
Αν πάλι δεν θέλεις να κάνεις τίποτα από τα παραπάνω και θέλεις απλά να φας, να πιεις και νηστικός (σίγουρα δεν) να κοιμηθείς υπάρχει χώρος να ψήσεις τα κρεατάκια σου , να πιεις τα τσιπουράκια σου, τα κρασιά σου.
Αν δεν θέλεις ούτε αυτό τότε ο Λευτέρης (θα μιλήσουμε παρακάτω για τον Λευτέρη) σε περιμένει στο ταβαρνείο του να φας και να πιεις.
Η θέα:
Δεν υπάρχουν λόγια για αυτήν. Ωρες κάθεσαι και χαζεύεις τον κάμπο των Φιλίππων με τα χωριά του μικρά και μεγάλα.(να έχετε κιάλια μαζί σας)
Το βράδυ δεν θέλεις να κλείσεις τα μάτια σου απο το θέαμα .
Αδυνατώ να το περιγράψω. Θα έλεγα μάλλον σαν σε αεροπλάνο ένα πράμα.
Φτάσαμε λοιπόν και ο Λευτέρης μας υποδέχτηκε και μας υπόδειξε να παρκάρουμε όπου μας αρέσει. Βάλαμε λοιπόν το τροχόσπιτό μας μπροστά μπροστά στο φυσικό μπαλκόνι του βουνού. Ξυπνούσες το πρωί μόνο και μόνο για να δεις την ανατολή του ηλίου. Για Το βράδυ δεν θα πω τίποτα για τη θέα μας.
Περπατήσαμε στα γύρω μονοπάτια, κάναμε ποδηλασία και φτάσαμε μέχρι το καστανοδάσος του Παλαιοχωρίου (18 χλμ πήγαινε-έλα). Μάθαμε για την ιστορία του τόπου. Φάγαμε, ήπιαμε, ψήσαμε, νομίζω κάναμε όσα προλάβαμε. Ότι δεν κάναμε ήταν γιατί δεν έφτασαν οι μέρες μας αλλά αυτές ποτέ δεν φτάνουν.
12.jpg
13.jpg



Καθαρά Δευτέρα ο καιρός ενώ ήταν τέλειος η απουσία αέρα ανάγκασε τον χαρταετό μας να μείνει στο έδαφος (στα αρνητικά της εκδρομής αν και γελάσαμε πάρα πολλή με τα παιδιά μας να παλεύουν να τον κρατήσουν στον αέρα παρά την απουσία του)
Επιστροφή με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς πολλά-πολλά από τον ίδιο δρόμο το απόγευμα .
Η εκδρομή μας άρεσε, αν και σαν άνθρωποι κρατάμε τα θετικά σε αυτήν την εκδρομή δεν υπήρχαν αρνητικά ή τέλος πάντων άξια αναφοράς των.
Λευτέρης:
Ο άνθρωπος που οργάνωσε, οργανώνει , λειτουργεί και «τρέχει» γενικά το όλο μέρος .
Ευγενικός , δραστήριος, γρήγορος σε όλα του. Μιλήσαμε γνωριστήκαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για κάποια άλλη φορά που ο δρόμος θα μας βγάλει προς το Παγγαίο όρος.
Θεωρώ πως είναι ένα φιλόξενο μέρος για τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα ή μη ,ακόμα και σκηνάκι νομίζω πως πολύ άνετα θα μπορούσε.
Tips:
Για όποιον επιθυμήση να επισκεφτεί το δασικό χωριό Παγγαίου να ξέρει πως θα πρέπει το τροχόσπιτο σας να είναι από πριν γεμάτο με νερό μιας και στον χώρο δεν έχει βρύση για να γεμίσετε.
Φωτογραφίες δεν έχω παρά μόνο τις παραπάνω. (συγνώμη!)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Άβαταρ μέλους
stefanos
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 515
Εγγραφή: Τρί Φεβ 23, 2016 11:35 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ονομα: ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Ειδος Τροχοσπιτου: Ρυμουλκουμενο

Re: Δασικό χωριό Παγγαίου

Δημοσίευση από stefanos » Παρ Μαρ 06, 2020 11:34 pm

Είχα πάει πριν χρόνια στο δασικό χωριό και δεν θυμάμαι και πολλά.Είναι ευχάριστο που βρέθηκαν κάποιοι ρομαντικοί να το ξαναλειτουργήσουν.
Δυστηχώς αν και ήταν στο πρόγραμμα να έρθουμε τελικά δεν τα καταφέραμε.Ο δρόμος πως ήταν Γιώργο μέχρι το δασικό?Θυμάμαι είχε ανηφόρα
και στροφές.Είναι βατός για τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα?

Άβαταρ μέλους
tsiggeno
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 22, 2017 5:46 pm
Ονομα: Γιώργος
Ειδος Τροχοσπιτου: Αυτοκινουμενο

Re: Δασικό χωριό Παγγαίου

Δημοσίευση από tsiggeno » Σάβ Μαρ 07, 2020 8:52 am

Ο δρόμος είναι σε πολλή καλή κατάσταση.
Άνετα περνάει τροχόσπιτο αυτοκινούμενο ή μη.
Ουσιαστικά μιλάμε για 6 χλμ στενού μεν αλλά καλού δρόμου, φυσικά ανηφορικού.




Δε σε φοβάμαι ,το έχεις άνετα να ξες.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”