Υιοί Χρ. Ζαμπέτα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Διαχειριστής ιστοσελίδας
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: Τρί Φεβ 16, 2016 7:35 pm

Υιοί Χρ. Ζαμπέτα

Δημοσίευση από admin » Πέμ Νοέμ 24, 2016 10:47 am

Ευχαριστούμε τους αδελφούς Ζαμπέτα για την μίνι αυτή ιντερνετική συνέντευξη.
ΥΙΟΙ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ

1.Campersclub:Ποια ήταν η αιτία για να ασχοληθείτε με μία επιχείρηση πωλήσεων στο χώρο του camping και πόσα χρόνια είστε επαγγελματικά στον χώρο;
Ζαμπέτας :Το 1971 ήμασταν ως οικογένεια ιδιοκτήτες ενός τροχοσπίτου και τότε το αντικείμενο τροχόσπιτο ήταν παντελώς άγνωστο στην Ελληνική Κοινωνία. Το 1978 με τον σεισμό της Θεσσαλονίκης, κατεβήκαμε από το σπίτι που είχε υποστεί μεγάλες βλάβες και κατοικούσαμε για αρκετό καιρό στο τροχόσπιτο. Την επομένη του σεισμού πολλοί διερχόμενοι ζήτησαν να τους πουλήσουμε το τροχόσπιτο μας πράγμα αδύνατον καθώς οι ίδιοι το χρησιμοποιούσαμε ως κατοικία. ‘Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για εισαγωγή τροχοσπίτων και ο Χρήστος Ζαμπέτας με την μητέρα μας Thurid Zampeta ξεκίνησαν την αποκλειστική αντιπροσώπευση στην Ελλάδα της Hobby, του μεγαλύτερου κατασκευαστή τροχοσπίτων στην Ευρώπη.

2.Campersclub:Ποιο ήταν το όραμα σας;
Ζαμπέτας :Η δημιουργία μιας κάθετης μονάδας πώλησης καινούργιων και μεταχειρισμένων τροχοσπίτων και αυτοκινουμένων με τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά και αξεσουάρ στα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

3.campersclub: Υπήρχε βοήθεια από τους τοπικούς φορείς, το κράτος και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα;
Ζαμπέτας :Όλες οι ενέργειες, δράσεις της εταιρίας από την αρχή και μέχρι σήμερα στηρίχθηκαν σε ίδια κεφάλαια χωρίς καμμιά δανειοδότηση και φυσικά κράτος και λοιποί φορείς μόνο τροχοπέδη είναι εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα παρά στήριξη για πραγματική ανάπτυξη. Ακόμα και σήμερα υπάρχει μια εχθρική στάση από το κράτος σε επίπεδο αδειοδότησης, τακτοποίησης νομοθεσίας ρυμούλκησης και αδειοδότησης των τροχοσπίτων και προσφάτως και φορολόγησης αυτοκινουμένων.

4. Campersclub:Τι εμπόδια βρήκατε στα πρώτα σας βήματα;
Ζαμπέτας :Η άγνοια του κράτους γενικότερα τι είναι τροχόσπιτο. Φραγμούς στην εισαγωγή και στο εμπόριο, αναρχία στην νομοθεσία ακόμα και σήμερα.

5.campersclub: Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρα σας για το μέλλον;
Ζαμπέτας :Ολοκλήρωση των κτιριακών μας εγκαταστάσεων μας, καθετοποίηση ακόμα περισσότερο των υπηρεσιών μας γύρω από το τροχόσπιτο, το αυτοκινούμενο και το Camping. Εισαγωγή νέων υπηρεσιών στον χώρο. Συνέργειες και συνεργασίες στον χώρο του Camping.

6.campersclub: Θα θέλατε τα παιδιά σας να συνεχίσουν το έργο σας και να ασχοληθούν και αυτά με την επιχείρησή;
Ζαμπέτας :Όνειρο κάθε γονέα είναι η συνέχεια της επιχείρησης, δίνουμε όμως στα παιδιά μας μια γενικότερη παιδεία γιατί η ζωή έχει την φαντασία της και μπορεί να ανακαλύψουν νέους επαγγελματικούς δρόμους ανεξάρτητους από την δική μας εταιρία. Σίγουρα αν το θελήσουν και εκείνα η χαρά θα ήταν μεγάλη. Τους μεταφέρουμε εμπειρίες και γνώση επι του αντικειμένου, συμμετέχουν ήδη ως ένα βαθμό, παρακολουθούν μαζί μας τις εκθέσεις του εξωτερικού ώστε να έχουν τα ερεθίσματα και να γνωρίζουν τις τάσεις που επικρατούν στο εξωτερικό, αλλά το μέλλον θα δείξει αν θα ακολουθήσουν ως τρίτη γενιά στην εταιρία το αντικείμενο τροχόσπιτο, αυτοκινούμενο και Camping.

7.campersclub: Πως είναι ο Έλληνας ως πελάτης;
Ζαμπέτας :Υπάρχουν 4 διαφορετικές κατηγορίες πελατών στο επάγγελμα μας.
Α. Αυτός που είναι ημιμαθείς και δημιουργεί περισσότερο πρόβλημα στον εαυτό του παρά τον βοηθάει καθώς στο τέλος τα μπερδεύει, δεν λύνει το πρόβλημα του και του κοστίζει τελικά και παραπάνω χρήματα αυτό που κάνει που μπορεί να είναι το σωστό μπορεί όμως και όχι.
Β. Αυτός που ψάχνει στο ίντερνετ, πληροφορείται από φίλους, ενημερώνεται πραγματικά και ουσιαστικά και επιλέγει τελικά αυτό που φαντάζεται ότι χρειάζεται και μπορεί να είναι και τυχερός και όντως να του ταιριάζει ή να του κάνει αυτό που επέλεξε.
Γ. Αυτός που ασχολείται μόνο με την τιμή, την τιμή και την τιμή που πολλές φορές μπορεί να κερδίσει και κάτι αλλά μπορεί και να πέσει θύμα του κριτηρίου μόνο της τιμής καθώς δεν κοιτάει ποιότητα, σχέση τιμής και προσφοράς ή τι ακριβώς του προσφέρεται αλλά κοιτάει μόνο την τιμή.
Δ. Ο γνώστης του αντικειμένου. Έχει αρκετά χρόνια τριβή με το τροχόσπιτο αλλά δεν έχει απαραίτητα μοναδικά κριτήρια τα παραπάνω. Έβγαλε τα σωστά συμπεράσματα για το αντικείμενο, έκανε τα λάθη του, κέρδισε γνώση από τους γνώστες, κέρδισε από την εμπειρία του, φροντίζει σωστά το τροχόσπιτο του, κάνει τις σωστές αγορές χωρίς σπατάλη αλλά αγοράζει αυτό που πραγματικά χρειάζεται, την στιγμή που το χρειάζεται , ψάχνει τι καινούργιο υπάρχει, είναι ενημερωμένος ποιος τον κοροϊδεύει και ποιος όχι. Είναι τροχοσπιτάς.

8.campersclub: Ποιο είναι το επίπεδο του περιοδεύοντος τουρισμού στην Ελλάδα και αν θεωρείτε ότι αυτό είναι στον σωστό δρόμο;
Ζαμπέτας :Τα πάντα στην χώρα μας έχουν τεράστιο περιθώριο βελτίωσης όταν θα στηριχθούν στην οργάνωση, στην τάξη, στον αλληλοσεβασμό και στην ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και όλα αυτά με την σωστή νοοτροπία.
Ναι ο κόσμος ασχολείται τα τελευταία χρόνια περισσότερο με το περιοδεύων τουρισμό και η χώρα μας προσφέρεται για αυτό το είδος τουρισμού πάρα πολύ. Το κράτος έχει τεράστια κενά και η νοοτροπία και η παιδεία μας έχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης.

9.campersclub: Είστε ευχαριστημένος, από την μέχρι σήμερα λειτουργία της επιχείρησής σας, υπάρχουν σημεία που πρέπει και μπορούν να βελτιωθούν;
Ζαμπέτας :Μετά από 38 συναπτά χρόνια λειτουργίας μέχρι σήμερα είμαστε σε ένα αρκετά καλό επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας και αυτό φαίνεται και από την ενεργή στήριξη των πελατών από όλη την Ελλάδα και την συνεχή παρουσία στην αγορά. Κάθε μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε και αυτός είναι και ο διαρκής αγώνας μας. Μηδενική επανάπαυση, συνεχής εξέλιξη, βελτίωση στις υπηρεσίες, στις τιμές, στις εγγυήσεις των προϊόντων, στην παροχή νέων υπηρεσιών πρωτοποριακών για τον χώρο, και πάντα αναζήτηση του σημείου διαφοροποίησης.

10.campersclub: Θεωρείτε, ότι υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα της δικής σας επιχείρησης σε σχέση με τις υπόλοιπες του χώρου σας;
Ζαμπέτας :Μετά από 38 χρόνια συναπτής λειτουργίας, τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα είναι : Η εμπειρία , η γνώση του αντικειμένου, η οργάνωση, η αντιπροσώπευση εργοστασίων όπως η Hobby, η Fendt και η Carado, των περισσοτέρων οίκων σε τεχνικά ζητήματα σε τροχόσπιτο και αυτοκινούμενο ( Dometic, Alko, Thetford, Goldschmitt, Polyplastic ), η συνεργασία με την Frankana-Freiko με 15000 είδη ανταλλακτικών και αξεσουάρ, η συνεργασία με την BRUNNER ( αξεσουάρ εξοπλισμός Camping ), η συνεργασία με όλα τα εργοστάσια κατασκευής τροχοσπίτων και αυτοκινουμένων της Γερμανίας για απευθείας προμήθεια ανταλλακτικών αποφεύγοντας δεύτερα ή τρίτα χέρια για αμεσότητα και καλύτερη τιμή, οι πολύ ανταγωνιστικές τιμές μας εδώ και χρόνια και όχι τώρα μόνο λόγω της κρίσης, γρήγορη παράδοση σε όλη την Ελλάδα και η παροχή εγγύησης και των προϊόντων που εμπορευόμαστε αλλά και των υπηρεσιών μας. Άφθονη πληροφόρηση προς τους πελάτες μας, forum εντός της σελίδας μας για συζήτηση και δωρεάν ενημέρωση των τροχοσπιτάδων, τηλεφωνική υποστήριξη πελατών σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς εύκολη πρόσβαση για εμάς ή για αυτούς να προσεγγίσουν εμάς στον φυσικό μας χώρο.
Το moto μας είναι : Ποιότητα είναι να επιστρέφουν οι πελάτες και όχι τα προϊόντα

11.campersclub: Με βάση τα σημερινά οικονομικά, αλλά και τουριστικά δεδομένα, τι κινήσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να έχει προοπτική ο κλάδος σας;
Ζαμπέτας :Είναι γενικότερο το ζήτημα και σε συσχετισμό ποια θα είναι η πορεία γενικότερα της χώρας. Τεράστιο θέμα η νοοτροπία.
Ενδεικτικά : Τακτοποίηση νομοθεσίας της ρυμούλκησης και της ιδιοκτησίας των τροχοσπίτων, ευκολότερη αδειοδότηση με σωστά φυσικά κριτήρια για δημιουργία περισσότερων Camping ή Camper Stop, μείωση φορολογίας στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα ώστε να γίνει ελκυστική και η ενοικίαση άρα και αύξηση του περιοδεύοντος τουρισμού, συνέργειες με δήμους και κοινότητες για δημιουργία χώρων φιλοξενίας σε κάθε πόλη διερχόμενων τουριστών με τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα, καλύτερη τιμολογιακή πολιτική στα καράβια εντός Ελλάδος αλλά και προς Ιταλία και πολλά άλλα.

12.campersclub: Ποια χρονική περίοδος, θεωρείτε ότι είναι η πιο αποδοτική και οικονομικά πιο πρόσφορη, για εσάς;
Ζαμπέτας :Σίγουρα το καλοκαίρι από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβρη.

13.campersclub: Θεωρείτε, ότι υπάρχει σωστός και υγιής ανταγωνισμός, μεταξύ σας, ή διακρίνετε και κάποιους, οι οποίοι με την συμπεριφορά τους, δημιουργούν προβλήματα στον κλάδο;
Ζαμπέτας :Και αυτό είναι θέμα νοοτροπίας συνολικά στην Ελλάδα. Εμείς έχουμε την νοοτροπία ότι ο Ήλιος ανατέλλει για όλους αρκεί να μην κάνει ο ένας σκιά στον άλλο. Για όλους υπάρχει περιθώριο σωστής δράσης. Η δυσφήμιση των ανταγωνιστών δεν καθιστά κανέναν καλύτερο από τον άλλο. Ναι υπάρχουν μαύρα πρόβατα και στον δικό μας χώρο όπως υπάρχουν σε όλους τους χώρους εμπορίου στην χώρα μας αλλά και στο παγκόσμιο εμπόριο.

14.campersclub: Τι γνώμη έχετε για τις κλαδικές εκθέσεις ; Κρίνετε σκόπιμο να υπάρχουν ή έχετε την άποψη, ότι προωθούν ελάχιστα ή και καθόλου, τα συμφέροντα του κλάδου σας ; Πως στηρίζετε, αυτήν σας την άποψη ;
Ζαμπέτας :Κλαδικές εκθέσεις στον χώρο μας είναι δυστυχώς μια πολυτέλεια. Έγινε μια το Νοέμβριο του 2007, την στηρίξαμε με μανία και με επένδυση πολλών χρημάτων καθώς είμαστε της άποψης ότι είναι άκρως απαραίτητες οι κλαδικές εκθέσεις, αλλά δυστυχώς η νοοτροπία αλλά και οι συνθήκες της αγοράς δεν επιτρέπουν σήμερα διεξαγωγή τέτοιων εκθέσεων.

15.campersclub: Πως κρίνετε, τις υπηρεσίες που προσφέρετε εσείς, στους πελάτες σας, μετά από την πώληση ενός προϊόντος ;
Ζαμπέτας :Καλύτερος κριτής είναι οι πελάτες μας.
Πάγια πολιτική μας είναι να εμπορευόμαστε μόνο προϊόντα τα οποία να έχουν μετά την πώληση τεχνική υποστήριξη και εγγύηση. Παρέχουμε σε όλα μας τα προϊόντα 2 χρόνια εγγύηση και με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και τα πιστεύω και τα δικά μας αλλά και των προμηθευτών μας.

16.campersclub: Έχετε οργανωμένο service, με ειδικευμένους τεχνίτες, ή είστε αποκλειστικά εμπορική εταιρεία ;
Ζαμπέτας :Έχουμε κάθετη μονάδα εμπορίας οχημάτων, επισκευής και πώλησης ανταλλακτικών και αξεσουάρ. Και εμείς αλλά και το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί στην Γερμανία σε διάφορα σεμινάρια προμηθευτών. Είμαστε αντιπρόσωποι της Hobby, Fendt και Carado, εξουσιοδοτημένο Service της Dometic, Alko, Thetford, Goldschmitt, Polyplastic και πολλών εργοστασίων τροχοσπίτων της Γερμανίας.

17.campersclub: Το τεχνικό προσωπικό σας, με ποιό τρόπο ενημερώνεται και πόσο συχνά παρακολουθεί σεμινάρια, σχετικά με το αντικείμενό του;
Ζαμπέτας :Τα προηγούμενα χρόνια σχεδόν κάθε χρόνο με συμμετοχή σε σεμινάρια στην Ευρώπη. Δυστυχώς με την κρίση των τελευταίων χρόνων λιγότερο το προσωπικό αλλά η διοίκηση συνεχίζει και παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη ενημερώνοντας φυσικά και το προσωπικό.

18.campersclub: Ποιες είναι οι αναλογίες πωλήσεων σκηνής, τροχόσπιτου και αυτοκινούμενου στην Ελλάδα;
Ζαμπέτας :Δεν υπάρχουν τέτοια στατιστικά δυστυχώς ειδικά των σκηνών και των τροχοσπίτων.

19.campersclub : Είστε αποκλειστικός αντιπρόσωπος κάποιας εταιρίας;
Ζαμπέτας :Hobby, Fendt, Carado, ALKO, Thetford, Dometic, Frankana-Freiko, Brunner Outdoor, DWT Zelte, Polyplastic, Autohome Maggiolina, Sawiko, Tec Power.

20.campersclub: Ποιες είναι οι εγγυήσεις που δίνετε με την πώληση ενός αυτοκινούμενου ή τροχόσπιτου και ποιες διαδικασίες ακολουθείται για να διασφαλίσετε την ποιότητα τους.
Ζαμπέτας :Στα καινούργια 2 χρόνια καλής λειτουργίας και 5 χρόνια εγγύηση στεγανότητας
Στα μεταχειρισμένα 1 χρόνο καλής λειτουργίας και 2 χρόνια στεγανότητας.
Τα μεταχειρισμένα πριν εισαχθούν ελέγχονται λεπτομερέστατα για την στεγανότητα τους και πριν την παράδοση τους για την λειτουργία.

21.campersclub: Γιατί να αγοράσω από εσάς και όχι από κάποιο κατάστημα eshop του εξωτερικού;
Ζαμπέτας :Γιατί οι τιμές μας εδώ και χρόνια είναι στα επίπεδα του εξωτερικού όχι λόγω κρίσης αλλά λόγο νοοτροπίας και γιατί στο Eshop του εξωτερικού δεν θα έχετε τεχνική υποστήριξη και παροχή εγγύησης ούτε συμβουλές ποιο προϊόν ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Άβαταρ μέλους
stefanos
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: Τρί Φεβ 23, 2016 11:35 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ονομα: ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Ειδος Τροχοσπιτου: Ρυμουλκουμενο

Re: Υιοί Χρ. Ζαμπέτα

Δημοσίευση από stefanos » Τρί Νοέμ 29, 2016 9:51 am

Αντώνη σε ευχαριστούμε που αναταποκρίθηκες και μας χάρισες αυτήν την ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν ανέβαζες κάποια στιγμή και οτικό υλικό απο την πορεία της εταιρείας σας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ”