Ο θερμοσίφωνας τροχοσπίτου και τα προβλήματα του

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kastrinos
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 25, 2016 7:52 pm

Ο θερμοσίφωνας τροχοσπίτου και τα προβλήματα του

Δημοσίευση από kastrinos » Κυρ Μαρ 20, 2016 1:28 pm

Ένα θέμα που θα πρέπει να προσέχουν ειδικότερα οι νέοι στον χώρο του τροχόσπιτου ή του αυτοκινούμενου είναι ο θερμοσίφωνας.
Δύο είναι τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν.
α. Ράγισμα κατά την διάρκεια του χειμώνα εφόσον παγώσει λόγο πολύ χαμηλών θερμοκρασιών το νερό που υπάρχει μέσα. Ως μόνο μέτρο προστασίας είναι η αφαίρεση του νερού από τις ειδικές βαλβίδες που υπάρχουν δίπλα ακριβώς από τον θερμοσίφωνα.
Κόστος θερμοσίφωνα: ξεκινάει από τα 240 ευρώ.
Εργασία: ?
β. Καταστροφή (κάψιμο) της αντίστασης που θερμάνει το νερό εφόσον ενεργοποιηθεί ο θερμοσίφωνας ενώ δεν έχει νερό μέσα του. Το μόνο ουσιαστικό μέτρο προστασίας είναι να μην τον ενεργοποιούμε όταν είναι άδειος. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι είναι γεμάτος απλά ανοίγοντας τη βρύση στο ¨ζεστό¨ και περιμένοντας λίγο να τρέχει νερό. Το πρόβλημα προκύπτει μερικές φορές γιατί ο διακόπτης ενεργοποίησης του θερμοσίφωνα είναι μαζί με όλους τους υπόλοιπους διακόπτες του τροχόσπιτου και εύκολα τον ¨πατάς¨ κατά λάθος. Ένας άλλος τρόπος προστασίας (αυτό είχα κάνει εγώ) είναι να τοποθετήσεις ένα κρυφό διακόπτη που ελέγχει ταυτόχρονα φάση και ουδέτερο.
Κόστος αντίστασης: ξεκινάει από τα 85 ευρώ.
Εργασία: ?
τα ύστερα τιμούν τα πρώτα

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΝΕΟΥ”