Ψυγείο τροχόσπιτου. RV Refrigerator

Ιδεές προτάσεις για ιδιοκατασκευές....μαστορέματα στο αυτοκινούμενο και στο τρχοχόσπιτο μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kastrinos
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 25, 2016 7:52 pm

Ψυγείο τροχόσπιτου. RV Refrigerator

Δημοσίευση από kastrinos » Κυρ Μαρ 06, 2016 11:34 am

Η αποδοτικότητα του ψυγείου αερίου / ρεύματος που διαθέτουν τα τροχόσπιτα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την θερμοκρασία που αναπτύσσεται στην ψήκτρα του ψυγείου που βρίσκεται στο πίσω μέρος αυτού.
Ο σωστός εξαερισμός του χώρου αυτού είναι κρίσιμος μιας και υπερβολική θερμοκρασία στον χώρο μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία ή και βλάβη στο ψυγείο.
Κατασκευαστικά ο θερμός αέρας ανακυκλώνεται από τις γρίλιες που βρίσκονται εξωτερικά του τροχόσπιτου. Το σκεπτικό είναι ότι από την πάνω γρίλια γίνεται απαγωγή του θερμού αέρα και από την κάτω εισαγωγή του ψυχρού.
Στην προσπάθεια μας να μειώσουμε την θερμοκρασία μπορούμε να επέμβουμε τοποθετώντας:
Α. Έναν μικρό ανεμιστήρα κάτω από την ψήκτρα με σκοπό να προωθεί τον ψυχρό αέρα που βρίσκεται στη χαμηλότερη περιοχή προς αυτήν και να την ψύχη.
Β. Έναν ανεμιστήρα στο ύψος της ψήκτρας ο οποίος θα έχει σκοπό να αφαιρεί τον ζεστό αέρα προς τα έξω μέσο της πάνω γρίλιας.
Γ. Ένα συνδυασμό των δύο παραπάνω. Που θεωρητικά θα έχουμε και την ταχύτερη αναπλήρωση / απαγωγή θερμοκρασιών.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι ο ένας ή οι δύο ανεμιστήρες θα πρέπει να λειτουργούν όταν απαιτείται. Κατά συνέπεια θα πρέπει να έχουν δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω ενός θερμικού διακόπτη τον οποίο θα τοποθετήσουμε πάνω στην ψήκτρα και φυσικά με την χειροκίνητα διαδικασία ενός διακόπτη ο οποίος θα τοποθετηθεί κάπου μέσα στο τροχόσπιτο.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί βέβαια στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Η οποία θα πρέπει να γίνει από άνθρωπο που έχει τις κατάλληλες γνώσεις (επαγγελματίας) με την δέουσα προσοχή.
Στο τροχόσπιτο διαθέτουμε 220v ή 12v, κατά συνέπεια και ο ανεμιστήρας πρέπει να έχει μια από αυτές τις δύο τάσεις λειτουργίας. Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε πλήθος από τέτοιους ανεμιστήρες αλλά θα πρέπει να ψάξουμε και για ανάλογο θερμικό διακόπτη. Στο internet μπορούμε να βρούμε έτοιμο όλο το σύστημα διακόπτη, θερμικού, ανεμιστήρα.
Πηγή:
Οι ατελείωτες συζητήσεις πού είχα με τους παλιούς και ελπίζω παντοτινούς φίλους.
τα ύστερα τιμούν τα πρώτα

Άβαταρ μέλους
kastrinos
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 25, 2016 7:52 pm

Re: Ψυγείο τροχόσπιτου. RV Refrigerator

Δημοσίευση από kastrinos » Κυρ Μαρ 06, 2016 8:36 pm

Οι οδηγίες και σε Pdf
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
τα ύστερα τιμούν τα πρώτα

Άβαταρ μέλους
manoliss
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 25, 2016 12:26 am

Re: Ψυγείο τροχόσπιτου. RV Refrigerator

Δημοσίευση από manoliss » Κυρ Μαρ 20, 2016 12:38 pm

εχω τιοποθετησει στο κατω μερος της ψυκτρας 3 ανεμιστήρες και 3 ανεμιστήρες στην γρυλλια οπου δουλευουν συνδυαστικα και κατ επιλογην με την χρηση 3 διακοπτων χωρις την τοποθετηση καποιου αυτοματου συστηματος....
οι ανεμιστήρες είναι 12 βολτ από αυτους χρησιμοποιυμε στους Η/Υ
εκανα τις εξης παρατηρήσεις μπορουσα να χρησσιμοποιησω αντι για 3 + 3 ανεμιστήρες μονο 2+2 αλλα μεγαλύτερης διαμετρου διοτι παραγουν πιο πολύ αερα και η καταναλωση σε αμπερ είναι πολύ μικροτερη
επισης κοντα στην εξατμιση θελει πολύ καλο αερισμο και θα πρεπει να τοποετηθουνκαι να στηριχθουν οι ανεμιστήρες μα καποιο μονωτικο υλικο για να μην εχουμε μεταδοση θορυβου από την λειτουργια τους...θα κοιτάξω όμως να τους αλλαξω με μεγαλύτερης διαμετρου ανεμιστήρες......
διαφορα εχω δει και μαλιστα σκεφτομαο να ανοιξω μια στρογγυλη τρυπα στο δαπεδο του τροχόσπιτου να μπει εκει ένας ανεμιστήρας να μπει μια ειδικη γρυλια με καταληλες περσιδες ετσι ώστε να μην μπαινουν και νερα από το δρομο και να τραβάω αερα από το κατω μερος του τροχόσπιτου ετσι ώστε ο αερας αυτος να είναι πιο δροσερος.....δεν το εχω υλοποιησει ακομα....

Άβαταρ μέλους
kastrinos
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 25, 2016 7:52 pm

Re: Ψυγείο τροχόσπιτου. RV Refrigerator

Δημοσίευση από kastrinos » Πέμ Μαρ 24, 2016 6:34 pm

Εγώ Μανώλη δε θα άνοιγα τόσο μεγάλη τρύπα στο πάτωμα. Μπορεί να είναι πιο δροσερός ο αέρας αλλά έχει αρκετά ρίσκα για όσα τελικά θα σου δώσει.
τα ύστερα τιμούν τα πρώτα

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ”