Οδηγίες Συντήρησης Σκηνής τροχοσπίτου.

Ιδεές προτάσεις για ιδιοκατασκευές....μαστορέματα στο αυτοκινούμενο και στο τρχοχόσπιτο μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kastrinos
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 25, 2016 7:52 pm

Οδηγίες Συντήρησης Σκηνής τροχοσπίτου.

Δημοσίευση από kastrinos » Πέμ Μαρ 03, 2016 8:07 pm

Αυτό το θέμα είναι για σκηνές γενικώς. Γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι από τι υλικό είναι κατασκευασμένη η σκηνή ( πλαστικό, ύφασμα πολυεστερ, πλαστικοποιημένο ύφασμα πολυεστερ με πολυαμιδιο , ύφασμα πολυεστερ, υφαντό σκέτο, βαμβάκι) παρά για πια χρήση προορίζεται.

Κατηγορίες

Οι σκηνές-προεκτάσεις τροχόσπιτων είναι συνήθως κατασκευασμένες από:

1. πλαστικό χωρίς πόρους.

2. πλαστικοποιημένο ύφασμα πολυεστερ χωρίς πόρους

3. πολυεστερ ύφασμα με πόρους

4. βαμβακερό ύφασμα με πόρους.

Ο καθαρισμός της σκηνής καλό είναι να γίνεται όταν η σκηνή είναι στημένη. Είναι πιο εύκολο στο πλύσιμο όσο και στο στέγνωμα.

Οπτική αναγνώριση

Πλαστικό είναι το υλικό πού φτιάχνουν τις τέντες στα φορτηγά σε διάφορα πάχη. Το Πλαστικοποιημένο πολυεστερ από την κάτω πλευρά φαίνεται ύφασμα και την επάνω είναι πλαστικοποιημένο. Αυτό το υλικό το έχουν οι σκηνές Brand συνήθως. Το ύφασμα πολυέστερ είναι συνήθως στις τέντες των σπιτιών. Τώρα το βαμβακερό είναι τόσο συνηθισμένο. Και τα τζιν βαμβακερά είναι.

Διαδικασία

Α. Για το πλύσιμο των δυο πρώτον κατηγόριων, δηλαδή στα υλικά χωρίς πόρους (πλαστικά, πλαστικοποιημένα) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαπούνια όχι πολύ δυνατά και μαλακή βούρτσα. Καλό ξέπλυμα με πολύ νερό και παρά πολύ καλό στέγνωμα. Στο δίπλωμα πάντοτε ταλκ για συγκρατήσει της υγρασίας. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά απορρυπαντικά , αλλά σε αυτές της κατηγόριες δεν είναι και τόσο απαραίτητα.

Β. Για τα υφάσματα με πόρους που συνήθως τελευταία δεν χρησιμοποιούνται για κατασκευή σκηνών το πλύσιμο δεν είναι τόσο απλό. Ποτέ σαπούνι ποτέ τρίψιμο με βούρτσα. Αυτά τα υφάσματα είναι υδρόφοβα και χάνουν την ιδιότητα αυτή. Τα καθαρίστηκα τους είναι ταυτόχρονα και συντηρητικά για να γίνουν υδρόφοβα Υπάρχουν σε υγρή μορφή και σπρέι. Για τα βαμβακερά υφάσματα το συχνό πλύσιμο με σκέτο νερό το καλοκαίρι βοηθάει στο να είναι ζωντανές οι ίνες του υφάσματος γιατί ο ήλιος και η σκόνη τα καταστρέφουν . Δηλαδή το πλύσιμο με νερό κάνει καλό, καθαρίζει από σκόνη όχι όμως από λίπη και ρετσινιά. Η συσκευασία τους καλό είναι να γίνεται με αναπνεωντα σάκο και σε στεγνό μέρος.

Τip

Το τάλκ βοηθάει στην συγκράτηση υγρασίας αλλά στο να μην κολλούν τα πλαστικά μέρη της σκηνής μεταξύ τους στο δίπλωμα. Ιδιαίτερα τα διαφανή και ημιδιαφανή.

Επιμέλεια: Γ. Μπρής
(Ενας φίλος που δεν πρόλαβα να γνωρίσω)
Kastrinos
τα ύστερα τιμούν τα πρώτα

Άβαταρ μέλους
stefanos
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 380
Εγγραφή: Τρί Φεβ 23, 2016 11:35 am
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ονομα: ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Ειδος Τροχοσπιτου: Ρυμουλκουμενο

Re:Οδηγίες Συντήρησης Σκηνής τροχοσπίτου.

Δημοσίευση από stefanos » Πέμ Μαρ 03, 2016 8:46 pm

Πολύ ενδιαφέρουσες οδηγίες.Πιο παλιά που οι οικονομικές συνθήκες ήταν καλύτερες δεν έδινα και πολύ σημασία σε τέτοιες δημοσιεύσεις,τώρα όμως που ή αντικατάσταση ή επιδιώρθωση ζημιών σε βγάζουν εκτός οικογενειακού προυπολογισμού είναι πολύτιμες.

Άβαταρ μέλους
manoliss
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 25, 2016 12:26 am

Re:Οδηγίες Συντήρησης Σκηνής τροχοσπίτου.

Δημοσίευση από manoliss » Πέμ Μαρ 24, 2016 9:12 am

εγω οσο χρησιμοποιώ την σκηνη του τροχόσπιτου την πλενω στο δαπεδο με καθαριστικο πλυντηρίου ελαφρομεν αλλα επιμελημενο τρίψιμο με σκουπα ξέπλυμα πολύ καλο και απλωμα και ξανα παλι νερο να φυγουν τυχων σαπουνάδες που ισως εχουν μεινει....

Άβαταρ μέλους
kastrinos
ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 25, 2016 7:52 pm

Re:Οδηγίες Συντήρησης Σκηνής τροχοσπίτου.

Δημοσίευση από kastrinos » Πέμ Μαρ 24, 2016 2:41 pm

Το θέμα είναι να μην βαλεις χλωρίνη και γενικά σκληρά απορυπαντικά.
Α και να έχεις υπομονή και καλό στέγνωμα.
τα ύστερα τιμούν τα πρώτα

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ”